lördag, november 06, 2010

Inspiration & Avkoppling

Vi tog tåget till Köpenhamn för att få lite mer avkoppling och framförallt så behövde vi få inspiration inför nästa säsong. Det fick vi med råge!


Äntligen! Jag säger bara äntligen fick vi besöka Tage Andersens butik på Nye Adelsgade 12, ett stenkast ifrån Ströget. Att träda in där är som att stänga dörren till den moderna slamriga världen utanför och man kliver in i lugna sagolika rum. Fåglar kvittrar och går lösa. Vatten porlar. Alla metalliska konstobjekt samsas med grön konst. Färgerna är organiska och ljuset behagligt och en magisk känsla kommer över en. Mästaren själv var på plats och vi fick hans fina bok "Enthusiasm" signerad. Salig äro lyckan!


Omslaget visar en bild av när en fontän på Norrvikens trädgårdar blev till.


Botaniska trädgården stod i höstskrud. Höstkrokus och cyklamen blommade, även enstaka blommor på rhododendron. Inne i palmhuset så blommade det desto mer. Den fina spiraltrappan tog oss ända upp i taket där gick vi runt bland exotiska träd och blader.



Mycket fika blev det...

På tågstationen slog handarbetande killar och tjejer ett slag för just handarbete. Väntbänkarna och papperskorgar fick denna fina utsmyckning. Själva satt de i mitten av golvet och stickade och fikade.


Vi slank in på Dansk Design Center och fann ett myller av folk. Danmark skall vara ordförande land för eu 2012 och det var ett seminarium för att visa dansk design inför detta uppdrag och den nya loggan visades upp. Det var mycket intressant att se utställningen 1949 och framåt på vad danska designers har gjort.


På vägen till den lille havfruen så fann vi denna fantastiska "dunge" av vårkörsbär 'Accolade'.


Den lille havsfrun är i Shanghai där sitter hon i en dansk monter på världsutställning. Vi fann en havsman från ett tv-bolag i Italien.



Prydnadskål som snitt. Blommorna lades ner på marken utanför butiken. Gillade de fina pristavlorna.


Mer höstinspiration. Såg att danskarna använder rumsgranen som utomhusdekoration i höstkrukan, mhm kanske något för oss? De använder också en hel del grönsaker och frukter som kålrabbi och granatäpplen.


Gröna väggar. Vart än man gick så fanns de där, de gröna väggarna. Mitt i stadskärnan smyckades butiksdörrar eller väggar med klängrosor eller utav murgrönor. Staden blir så mycket mer levande. Fram för mer formklippta växter i stora träkrukor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar