fredag, oktober 08, 2010

Veckan som gått...

Vi har besökt den årliga trädgårdsmässan i Jönköping. En av de mässor som vänder sig till återförsäljare av trädgårdsprodukter. I år var temat "Trädgårdslyckan", vi förespås ha små och stora stunder av trädgårdslycka, med trädgårdslycka menas de stunder här och nu som vi senare kommer att upptäcka var själva livet!? Mycket konstigt tema, men man behöver inte alltid förstå allting, eller?


Klimatsmart tog vi tåget. Smidigt, snabbt och avkopplande.


Vättern var så när på spegelblank. Fantastiska höstdagar.

Familjen Erikssons hotell är snyggt, enkelt och fräscht.


Taxodium distichum "Cascade Falls" En hängande sump cypress
Vi tittade på och beställde en del växter. Mycket består i att se nyheter inför nästa år och få kataloger för senare beställning. Sedan är det alltid roligt att träffa säljarna. Stämningen är god.


Callicarpa bodinieri 'Profusion' Glasbär heter denna buske. Den skall planteras i sol och skyddat läge, härdighet? Däremot var den med i floristernas SM-buketter som alltid går av stapeln på Elmiamässan samtidigt som trädgårdsmässan.


Pinus flexilis "Vanderwolfs Pyramid" En tall med vackra vitrandiga barr.


Fargesia scabrida 'Asian Wonder'.


Ingen kan på våren ana denna vackra höstskrud som eldtorn har. Pyracantha 'Saphyr Orange'.


Den här nyheten av tuja är en mycket smalvuxen Thuja occidentalis 'Degroot Spire'. Mycket snygg där man önskar pelaruttryck eller har ont om plats.



Danskarna hade dessa fantastiska campanulabollar i sin monter. De har så fina blommande växter och även plantskoleväxterna är otroligt fina.



Jönköping by night.


Vi är vip-kunder på Ester Kök&Bar. FixarLasse åt tapas emedan chefen inmundigade en vegetarisk pumpalasagne. Smakade bra efter månader med endast smörgås och kaffe till lunch!



Lantlig inspiration.


Hjärtan av sten, lite på sniskan...


Lyktor för trädgårdens rum, något till nästa säsong?


Så här ser nästa års kafémöbler ut. Supersnygga och supersköna att sitta länge på.


Väggvattenfontänen är till kafeét.


Det senaste i krukväg är bruntonade fiberclay krukor. Ger en touch av natur men i modern stil.


Lite buckliga lite vinda men ack så charmiga skålar. De är mina!


Väggstrutar i plåt, enkelhet när den är som bäst.



Det var svårt att hitta betongkrukor men här hittade vi en variant.


Dax för lite fika på Malmborgs


2 kommentarer:

  1. Hej!Det tog lite tid för mig att hitta hit, men oj vad mycket fint du har i din blogg. Nu ska jag titta in lite oftare.
    mvh Ingeborg Giegiold

    SvaraRadera
  2. Hej Annelie! Jag missade er sista dag och körde förbi i måndags i hopp om att ni skulle ha öppet för jord- och lökinköp. Jag trodde ni skulle stänga den 7e (har urdåligt sifferminne) men så var det ju inte. Nu hoppas jag att ni får en skön höst och vinter - jag kommer titta in här på bloggen lite då och då för inspiration. Vi gör det sista i trädgården nu i dagarna, sen tycker vi att det faktiskt ska bli skönt med lite trädgårdsvila ett par månader. Ta hand om er och hälsa Lasse så ses vi till våren! Tack för den här säsongen!
    /Anna på Hammarlunds gränd

    SvaraRadera