Svante skötte om ruljangsen i det förråd som numera är inbyggt i vårt växthus. Han langade jord och gödsel till väntande kunder under 70 och 80-talet, nedan ser ni honom demonstrerar en jordfräs på den gamla goda tiden.
Förrådet som det såg ut på den tiden.
Ibland (alltför sällan tycker godisgrisen "fixarlasse") kommer Svante över med sin citronkaka rykande varm för en fika i vårsolen. Vi förundras över att Svantes kaka smakar sååå gott. Kan det vara äggen eller är det något med ugnen? Vi kommer överens om att det måste bero på Svantes fasta förrådshangrepp på vispen som är hemligheten. Om ni vill prova själv så varsågoda.
Svantes kaka
2 ägg
2 dl socker
75 gram smör skall vara äkta, inget plastmargarin här inte!
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl fetgrädde
1 citron skal och saft
Temperatur ca. 175-180 ca vredet är tre kvartsvarv.
Hur man gör: vispar och häller i äkta smör, bakpulver, mjöl och resten och stoppar in i ugnen. som vanligt. Undrar om Svante verkligen vill lämna ut receptet. Å glöm inte skorpmjölet, äkta kardemummaskorpor skall det vara säger Svante.
Hoppas att vi får njuta av den kakan många gånger, tycker vi. :) Lev väl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar