Ack! Vem har inte drömt sig bort i Bo Hagströms Solens mat. Viva Italia!
Det här har vi som en återkommande favorit när de solvarma tomaterna har mognat. En belöning för allt slit är när skörden av de egna odlade grönsakerna kan stoppas i munnen.
Här är vårt recept.
Blanda och rör
2,5 dl ljummet vatten
10 gram jäst
blanda ihop och tillsätt
6 dl vetemjöl special (1/3 del kan bytas ut mot dinkelmjöl)
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk färsk oregano
2 tsk färsk timjan
1 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
Knåda degen
Ta fram en form eller långpanna ringla ut lite olivolja i botten.
Tryck ut degen så att den blir 5 - 8 mm tjock häll på 2 msk olivolja ovanpå.
Ta vilka grönsaker som helst men helst i tunna skivor blandat med mozzarella, salami,
svamp, zuccini blommor, det är endast fantasin som sätter gränsen.
Jäs i ca. 25 minuter
Grädda i 225 - 250 grader i 15 -20 minuter
Avnjutes med ett kallt vitt vin.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar